Wielertrainingen en clinics

Trainingen wielrennen & mountainbike

Om goed voorbereid aan de start van een grote 1 of meerdaagse evenement te verschijnen, biedt Wielervereniging Cycling Mates trainingen aan ter voorbereiding op grote evenementen.
Voor evenementen die door Wielervereniging Cycling Mates worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de Drie Landen Tour, Le Petit Tour de France en Giro Di Stelvio, worden speciale trainingen gegeven ter voorbereiding.
Maar ook kunnen fietsers bij ons terecht die willen mee fietsen voor evenementen als Alpe d’Huzes, Marmotte of bijvoorbeeld Dolemieten Marathon voor een training ter voorbereiding op deze tochten.
Trainingen worden in Drouwenerveen (Drenthe) gegeven door een erkend trainer, niveau 3 (NOC/NSF norm).

Trainingslessen

We gaan fietsen! In 10 lessen van ongeveer 2 ½ uur wordt er onderweg, naast het opbouwen van de conditie, aandacht besteed aan de techniek van het fietsen, zoals sturen, remmen, schakelen, houding op de fiets. Maar we besteden ook aandacht aan de opbouw van de trainingen, trainingsoefeningen, kleding, voeding en het onderhoud van de fiets, zoals o.a. het schoonmaken, afstellen en het kunnen verwisselen van een fietsband.

De lessen starten weer vanaf begin maart/april 2016 en worden wekelijks gegeven.

10 x een training van ongeveer 2 ½ uur
Prijs: € 75,00 (NTFU leden € 70,00)

U kunt zich voor een training opgeven via het aanmeldingsformulier.

Clinics

Een fietsclinic is eigenlijk een kennismaking met de fiets. We gaan fietsen, maar er wordt ook aandacht besteed aan de techniek van het fietsen, zoals sturen, remmen, schakelen, houding op de fiets. Daarnaast gaan we ook wat leuke trainingsoefeningen doen. Een uitgelezen kans om te kijken of het fietsen wat voor je is of, voor als je net begonnen bent met het fietsen, je wel wat extra begeleiding en tips kunt gebruiken.

De clinics starten weer vanaf begin maart 2016. De eerste 2 Clinics worden gegeven op:
zaterdag 5 maart, van 09:00 – 12:00 uur.
zondag 6 maart, van 09:00 – 12:00 uur.

Locatie:
Recreatie 25 graden Noord
Zuideind 25, Drouwenerveen

De clinic duurt ongeveer 3 uur
Prijs: € 27,50 (NTFU leden € 25,00)

WORKSHOPS

De workshops worden binnen gegeven en zijn dan ook alleen theoretisch. Tijdens een workshop worden de volgende onderwerpen behandeld: welke fiets is voor mij geschikt, trainingsopbouw en trainingsoefeningen, kleding, voeding, veiligheid en onderhoud van de fiets.

Workshop & clinic in één

De workshop en clinic kunnen gecombineerd worden tot 1 dag. Dan behandelen we ’s morgens het theoretische gedeelte, de workshop. En na een heerlijke luxe lunch gaan we ’s middags fietsen en het geleerde in praktijk brengen. Een dag om sportief en gezellig bezig te zijn met bijvoorbeeld vrienden, collega’s of als vrijgezellen feest!

Prijs: € 65,- inclusief koffie, thee en lunch (NTFU leden € 60,-)

TRAINING OP MAAT

Wij bieden ook trainingen op maat aan. We maken dan individuele training en trainingsprogramma per persoon. Je wordt begeleid door een van onze trainers, die een persoonlijk programma voor je schrijft over o.a. de opbouw, conditie en trainingsoefeningen voor het trainen naar een bepaald doel.

Wielertrainingen en clinics 26 maart 2016

Wielervereniging Cycling Mates

06-53643972   I  info@wvcm.nl