TUI concurrentie, of toch niet?

Onlangs ontvingen wij een e-mail van TUI over de lancering van TUI Sports met het verzoek dit onder onze leden bekend te maken. Een nieuw label waaronder ze actieve sportreizen gaat aanbieden. TUI Sports begint met het aanbieden van marathon -en wielerreizen. Wij van Wielervereniging Cycling Mates bieden ook wielerreizen aan. Worden ze direct onze grootste concurrent, of zien wij dit anders in?

TUI is onderdeel van de TUI Group. Een bedrijf dat Europees bekend staat om zijn reisbureaus, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en cruiseschepen. Het toevoegen van een sport sector wordt door TUI gezien als een aanvulling op de bestaande producten in hun branche. Daarnaast is TUI van mening dat ze als grote autoriteit in Europa gegarandeerde startbewijzen kunnen leveren voor diverse tochten zoals de Ronde van Vlaanderen of de Mont Ventoux.

Als we dan kijken naar het aanbod van TUI Sports is dat op dit moment nog niet zo veel. Ze bieden startbewijzen aan voor 3 grote tochten, 3 wielervakanties (waar wij verder op in zullen gaan in dit artikel) en een trainingsstage in Spanje. Startbewijzen voor grote tochten leveren wij (op dit moment) niet. Wij leveren echter wel wielervakanties en kunnen op maat trainingen aanbieden indien gewenst.

Trainen in Spanje is natuurlijk leuk, maar niet direct nodig. Wil je trainen op beklimmingen dan kan je dat prima vanuit Zuid-Limburg doen of nét over de grens. Echter een complete reis naar Spanje zien wij als overbodig. In overleg met jullie maken wij trainingen op maat en heb je te maken met één van de gecertificeerde trainers van Wielervereniging Cycling Mates.

Wielervereniging Cycling Mates heeft inmiddels 10 jaar ervaring in het succesvol organiseren van wielertochten in binnen- en buitenland. Wij verzorgen alles voor je, het enige waar jij je zorgen om hoeft te maken is de volgende klim! Ondanks dat TUI veel ervaring heeft in het organiseren van vakanties is het organiseren van wielervakanties toch heel andere koek. Door onze jaren lange ervaring weten wij precies waar wij jullie mee kunnen ontzorgen!

Wij vinden dat er nogal wat verschillen zijn in de wielervakanties die TUI Sports aanbiedt. Wij maken ons dan ook niet direct zorgen over de concurrentie. Wij hebben hieronder een kleine vergelijking toegevoegd omtrent enkele punten die naar ons idee belangrijk zijn.
Met welk bedrijf zou jij eerder mee gaan? WVCM Of TUI? Laat het weten onderaan dit artikel!

Vergelijking wielervakanties

WVCMTUI Sports
 Begeleiding Standaard inbegrepen Optioneel
 Overnachtingen Op basis van HP met alle deelnemers in één hotel Logies & ontbijt – bij 1 op basis HP
 Begeleiders Gecertificeerde trainers Onbekend
 Aantal personen Vast aantal deelnemers per wielervakantie, terug te vinden per evenement Onbekend
 Contact vooraf / achteraf Direct contact met de begeleiders van de tochten Klantenservice van TUI
 Prijs Vanaf € 410,- Vanaf € 469,-
 Aantal wielervakanties 4 3
 Data wielervakanties Vaste data 1 flexibel te plannen, andere 2 vaste data

Missen jullie nog iets in deze vergelijking? Laat het ons dan weten!

Ben je benieuwd naar de evenementen van Wielervereniging Cycling Mates? Klik dan hier.

Bovenstaande is gebaseerd op data welke in december 2016 beschikbaar was en betreft de mening van Wielervereniging Cycling Mates. Aan bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend.

Geef een reactie

Wielervereniging Cycling Mates

06-53643972   I  info@wvcm.nl