Recensies

Door toedoen van een fietsmaat uit Zwaag heb ik deel genomen aan de “Le Petit de Tour de France”

En daar heb ik geen moment spijt van gehad! WVCM zorgde ervoor dat bij iedere stop de sportdrank, repen en lunch voor ons gereed stonden. Bij aankomst in de hotels was door Roelof het gehele administratieve deel al geregeld zodat je meteen naar de kamer kon om te douchen. Herman hield iedere dag nauwlettend in de gaten of iedereen binnen was zodat we allemaal tegelijk aan het fantastische diner konden aanschuiven. Iedere ochtend werd de briefing gedaan en de routebeschrijving van die dag uitgedeeld. De organisatie had alle routes zelf voorgereden zodat de Garmin ons feilloos elke dag weer op de eindbestemming bracht. Iedere dag was anders maar 1 dag vergeet ik nooit meer. De laatste (mooiste en zwaarste) dag naar Morzine waarbij wij ineens oog in oog stonden met het meer van Geneve. Wat een prachtig uitzicht over het meer met op de achtergrond de besneeuwde Alpen.

Timo
Deelnemer Le Petit Tour de France 2016

De Giro, de Vuelta, de Ronde van Zwitserland, maar niets zo mooi als de Tour de France!

Elk jaar in juli is het weer genieten van de heroische beelden van de internationale wielertop. Bij menig clublid begint het dan te kriebelen. Mijn oog valt op een advertentie van de toerclub Steenwijk over Le Petit Tour de France. Een vijfdaagse, volledig verzorgde tocht van Valkenburg naar Morzine, hoog in de Franse Alpen. Een ideale mogelijkheid om als toerclublid de magie van de Tour de France zelf te ervaren. Ik besluit de uitdaging aan te gaan.

Harry
Deelnemer Le Petit Tour de France 2012
-

Als je al meerdere keren met de Petit Tour de France hebt meegereden dan weet je wat je kunt verwachten, denk je…

Niets is minder waar merkte ik bij de eerste Giro di Stelvio die Roelof en Herman organiseerde. Deze keer zijn ze weer boven zich zelf uitgestegen. Ik dacht dat dat niet meer kon, maar toch. Je hebt te maken met een goed geoliede machine waar echt alles klopt!

Dennis
Deelnemer Giro di Stelvio 2016
-

Fietsen vanuit de Vogezen naar de Stelvio en terug!

Dat was het plan en de uitdaging die Arnold en ik, Peter, in de winter van 2015 besloten aan te gaan. Een 7 daagse fietstocht van 3 t/m 9 september 2016. In totaal ruim 1000 km met maar liefst zo’n 21000 hoogtemeters.

Peter
Deelnemer Giro di Stelvio 2016
-