WVCM

Niets om je zorgen over te maken, behalve de volgende klim!

Wielervereniging Cycling Mates (WVCM) organiseren al jaren, met veel succes, tal van meerdaagse evenementen in binnen- en buitenland zoals Le Petit Tour de France (voorheen “Petit Tour de France)” en Giro di Stelvio.

Wielervereniging Cycling Mates is aangesloten bij de NTFU en is ontstaan uit de wens om (buitenlandse) fietstochten te organiseren. Behalve de buitenlandse fietstochten vergeten wij ook ons eigen land niet en stellen zowel de Nederlandse als buitenlandse toerfietsers in staat om de mooiste plekken van Nederland te aanschouwen!

Van links naar rechts: Herman, Roelof & Richard


Onze evenementen

Bekend van Le Petit Tour de France

Je hebt vast wel eens gehoord van de Alpe d’Huez, Col de Tourmalet of de Passo della Stelvio en ooit in je gedachten gehad hoe het zou zijn om deze te beklimmen. Mee doen aan een groots evenement is echter niets voor jou?

Bij WVCM stellen wij jou in de gelegenheid om deze geweldige cols te beklimmen met begeleiding van ervaren wielrenners (Herman en Roelof) die je alles uit handen nemen in een kleine groep (maximaal 45 deelnemers).

Heb je aan het einde van de dag last van je spieren? Dan staat onze sport masseur Richard voor jou klaar!


WVCM denkt aan alles!

Volledige ontzorging tijdens onze evenementen

WVCM zorgt ervoor dat het jou tijdens de evenementen aan niets ontbreekt! Je verblijft in goede hotels die voorafgaand aan het evenement zelf zijn gecontroleerd.

‘s Ochtends staat het ontbijt voor je klaar, tijdens de tocht vind je de lunch welke verzorgd is door Herman, Roelof & Richard zelf. ‘s Avonds in het hotel vind je weer een heerlijke maaltijd om te herstellen van de dag.*

Heb je pech onderweg? Herman, Roelof en/of Richard helpen je zo snel mogelijk weer op weg!

* Drank niet inbegrepen tenzij anders aangegeven / aangekondigd


Een échte uitdaging!

Deelnemers hebben het gevoel dat ze de Tour de France of de Giro d’Italia rijden!

Onze evenementen zijn een échte uitdaging en zeker niet geschikt voor de beginnende klimmer!
Wij hebben onze evenementen geclassificeerd op basis van de moeilijkheid.

Vergis je niet, je moet gewend zijn aan 6 tot 8 uur op het zadel te zitten. Maar ook meerdere dagen in een bergachtig terrein tochten kunnen rijden.

Meer informatie over onze classificatie lees je hier.


Overtuigd? Kies vandaag nog je evenement uit!

Naar de evenementen

Reacties op de evenementen van WVCM

Lees hoe voormalige deelnemers onze evenementen hebben ervaren,

Door toedoen van een fietsmaat uit Zwaag heb ik deel genomen aan de “Le Petit de Tour de France”

En daar heb ik geen moment spijt van gehad! WVCM zorgde ervoor dat bij iedere stop de sportdrank, repen en lunch voor ons gereed stonden. Bij aankomst in de hotels was door Roelof het gehele administratieve deel al geregeld zodat je meteen naar de kamer kon om te douchen. Herman hield iedere dag nauwlettend in de gaten of iedereen binnen was zodat we allemaal tegelijk aan het fantastische diner konden aanschuiven. Iedere ochtend werd de briefing gedaan en de routebeschrijving van die dag uitgedeeld. De organisatie had alle routes zelf voorgereden zodat de Garmin ons feilloos elke dag weer op de eindbestemming bracht. Iedere dag was anders maar 1 dag vergeet ik nooit meer. De laatste (mooiste en zwaarste) dag naar Morzine waarbij wij ineens oog in oog stonden met het meer van Geneve. Wat een prachtig uitzicht over het meer met op de achtergrond de besneeuwde Alpen.

Timo
Deelnemer Le Petit Tour de France 2016

De Giro, de Vuelta, de Ronde van Zwitserland, maar niets zo mooi als de Tour de France!

Elk jaar in juli is het weer genieten van de heroische beelden van de internationale wielertop. Bij menig clublid begint het dan te kriebelen. Mijn oog valt op een advertentie van de toerclub Steenwijk over Le Petit Tour de France. Een vijfdaagse, volledig verzorgde tocht van Valkenburg naar Morzine, hoog in de Franse Alpen. Een ideale mogelijkheid om als toerclublid de magie van de Tour de France zelf te ervaren. Ik besluit de uitdaging aan te gaan.

Harry
Deelnemer Le Petit Tour de France 2012
-

Als je al meerdere keren met de Petit Tour de France hebt meegereden dan weet je wat je kunt verwachten, denk je…

Niets is minder waar merkte ik bij de eerste Giro di Stelvio die Roelof en Herman organiseerde. Deze keer zijn ze weer boven zich zelf uitgestegen. Ik dacht dat dat niet meer kon, maar toch. Je hebt te maken met een goed geoliede machine waar echt alles klopt!

Dennis
Deelnemer Giro di Stelvio 2016
-

Fietsen vanuit de Vogezen naar de Stelvio en terug!

Dat was het plan en de uitdaging die Arnold en ik, Peter, in de winter van 2015 besloten aan te gaan. Een 7 daagse fietstocht van 3 t/m 9 september 2016. In totaal ruim 1000 km met maar liefst zo’n 21000 hoogtemeters.

Peter
Deelnemer Giro di Stelvio 2016
-

We hebben er lang naar uitgekeken, maar dan toch eindelijk de start op 2 september van de Giro di Stelvio!

We kijken terug op een prachtige, pittige week, met mooie vergezichten, we hebben soms afgezien, maar de meeste tijd genoten van het fietsen door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië! Chapeau voor de organisatie en de masseur, waardoor wij ons een beetje een prof voelden!

Nicole
Deelnemer Giro di Stelvio 2018
-

Een mooie uitdaging, waarvan de training al in oktober begon

Eindelijk mogen we, na meer dan een half jaar trainen gaat het beginnen. Met gezonde spanning laden we de fietsen in de trailer en ontmoeten in Bussum, De Meern en Oosterhout onze fietsmaten van deze week. Starten in Hendaye (tegen de Spaanse grens) en aankomend in Canet-en-Roussillon (vlakbij Perpignan) en alles wat ertussen zit trotseren over meer dan 800 km en ongeveer 17.000 hm!

WFTC
Deelnemer Tour de Pyrenees 2017
-

WVCM is aangesloten bij:

WVCM is aangesloten bij de NTFUWVCM is aangesloten bij fietssport, onderdeel van de NTFU

Vragen? Bel! 06-53643972

Boek voor het te laat is!